"


Κυριαρχία των Ελλήνων στις αγορές των κορυφαίων δερμάτων Black NAFA / BLACKGLAMA στην δημοπρασία της ΝΑFA !


ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ  έκπληξη για μία ακόμη φορά έκαναν οι Έλληνες αγοραστές κατά την δημοπρασία Μαϊου της NAFA στο Τορόντο Καναδά,  η αγοραστική συμπεριφορά των οποίων ήταν εξαιρετική.
Στη δημοπρασία συμμετείχαν 350 αγοραστές από όλες τις μεγάλες αγορές του διεθνούς εμπορίου γούνας, ενώ από πλευράς Ελλάδας (Καστοριάς – Σιάτιστας), το παρών έδωσαν περίπου 30 αγοραστές, οποίοι παρά την παρατεταμένη κρίση και τις μεγάλες δυσκολίες προώθησης των προϊόντων τους, εξασφάλισαν σημαντικές ποσότητες δερμάτων υψηλής ποιότητας Blackglama /Black NAFA αρσενικά. Επίσης, οι αγορές των Ελλήνων ήταν σημαντικές  και στα είδη όπως Lavender, Pastel και Lynx Cats.

Τα μαύρα Αμερικανικά μινκ παραμένουν να είναι κυρίαρχο είδος  στην αγορά της Ρωσίας και όχι μόνο  και αυτό οι Έλληνες το γνωρίζουν πολύ καλά και συνεχίζουν να το υποστηρίζουν .
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ποσότητα  των παραγόμενων δερμάτων τα επόμενα χρόνια, θα ελαττωθεί σημαντικά, κάτι που καθιστά τα Blackglama μία ασφαλή επένδυση !
Γεγονός είναι ότι η παγκόσμια αγορά έχει πολλά θέματα να αντιμετωπίσει, όπως την χαμηλή αγοραστική δύναμη από Κίνα και Ρωσία, την οργανωμένη προσπάθεια των anti-fur σχετικά με την επιρροή  αυτών, στους Οίκους Μόδας και φυσικά τα προβλήματα με το ρούβλι..

Στα προσφερόμενα 445.000 Demi Brown αρσενικά, η ζήτηση δεν ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα να πουληθεί το 60%, με ελαφρά πτώση τιμών. Αντίθετα, τα 300.000 θηλυκά, παρουσίασαν αγοραστικό ενδιαφέρον, με πωλήσεις 82% και με σταθερές τιμές. Κύριοι αγοραστές ήταν η Κίνα με ισχυρή υποστήριξη από την Κορέα για τα θηλυκά.
Τα 35.000 Blue Iris αρσενικά, είχαν σημαντική ζήτηση με πωλήσεις 90% και σταθερές τιμές σε σύγκριση με την δημοπρασία του Φεβρουαρίου, ενώ αντίθετα από τα 65.000 θηλυκά, πουλήθηκε το 60%, με ελαφρά πτώση τιμών. Πωλήσεις της τάξης 75% σημείωσαν τα 180.000 Silverblue αρσενικά με σταθερές τιμές, ενώ στο 77%, κυμάνθηκαν τα 165.000 θηλυκά, επίσης με σταθερές τιμές.
Μεγάλη ζήτηση και ισχυρός ανταγωνισμός παρουσίασαντα 90.000 Coyotes, κι έτσι για μία ακόμη φορά, η NAFA, απέδειξε ότι παραμένει ο κορυφαίος προμηθευτής της υψηλής ποιότητας βορειοαμερικάνικης άγριας γούνας στον κόσμο.

Τα προσφερόμενα 180.000 White αρσενικά είχαν πωλήσεις 62%, ενώ αντίθετα τα θηλυκά  82% σε σταθερές τιμές, με την Κίνα να είναι κυρίαρχη των αγορών, έχοντας υποστήριξη από την Κορέα.
Επίσης, μια πολύ μικρή συλλογή Violets και Lavender πουλήθηκε στα ίδια επίπεδα. Τα Cross Mink συνάντησαν κάποια αντίσταση με εξαίρεση τα θηλυκά Silver Cross, τα οποία πέτυχαν ισχυρές τιμές.
Ικανοποιητικές τιμές και πωλήσεις είχαν τα μεγαλύτερα μεγέθη Mahogany, με την Κίνα να πρωταγωνιστεί στις αγορές, έχοντας υποστήριξη από την Κορέα.
Την 50η επέτειο της ετικέτας Blackglama, η NAFA φρόντισε να την γιορτάσει – πέρα από την ειδική εκδήλωση - κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσφέροντας πάνω από 1,4 εκ. δέρματα, τα οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι αγοραστές ήταν οι καλύτερες υψηλής ποιότητας συλλογές Black mink στον κόσμο.
Αυτή η μοναδική προσφορά προκάλεσε ισχυρό ανταγωνισμό και μεγάλη ζήτηση στην αίθουσα του δημοπρατηρίου, με πωλήσεις 85% και τις τιμές να παραμένουν σταθερές. Μεγαλύτερος αγοραστής στα αρσενικά απο τις  καλύτερες φάρμες ήταν η Ελλάδα, έχοντας υποστήριξη από την Κίνα, ενώ στα θηλυκά κυριάρχησαν η Κορέα και η Κίνα.

Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα πουλήθηκαν τα Lynx Cat, ενώ το Western Lynx Cat πωλήθηκε πάνω από 90%, με ισχυρή υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Ρωσία. Η ζήτηση για το Lynx περιορίστηκε στις καλύτερες ποιότητες και χρώματα.
Το δημοπρατήριο της NAFA εκφράζει την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά όλους τους αγοραστές που συμμετείχαν σε αυτήν τη δημοπρασία, γιορτάζοντας, παράλληλα, μαζί τους την επέτειο των 50 χρόνων της ετικέτας Blackglama /Black NAFA. 
Οι Έλληνες αγοραστές, στήριξαν και εμπιστεύτηκαν, για μία ακόμη φορά, τα προϊόντα της και τους εύχεται καλές δουλειές.

Η επόμενη δημοπρασία της NAFA θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 2-10 Ιουλίου (από 6 μέχρι 10 οι πωλήσεις) και θα προσφέρει κυρίως breeders και χτυπημένα,ωστόσο, όμως στο πρόγραμμά της περιλαμβάνει και αρκετά ποιοτικα δέρματα.
Τέλος να σημειωθεί ότι η συνεχιζόμενη πτώση στις τιμές των δερμάτων δημιουργεί ανασφάλεια στους αγοραστές εξαιτίας και των μεγάλων ποσοτήτων στις επόμενες δημοπρασίες, τόσο στη Φινλανδία όσο και Δανία.


Top Lot Silver Blue από την Aθηνά Δίτσιου 
για την Καστοριανή επιχείρηση Divine Luxury Furs !

Κατά την διάρκεια δημοπρασιών των TOP LOT, ένα από αυτά, απέκτησε η ίσως πιο νεαρή σε ηλικία broker, η Αθηνά Δίτσιου, κόρη του γνωστού broker Ναούμ Δίτσιου, που συμμετείχε στη δημοπρασία. Συγκεκριμένα, μετά από ισχυρό ανταγωνισμό, απέκτησε το ΤOP LOT  Silver Blue — Male, για λογαριασμό της Καστοριανής εταιρείας Divine Luxury Furs, προς $200.00.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ