"


Δυτική Μακεδονία: Επιχειρηματικότητα 2ης ευκαιρίας

ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ στόχο την υποστήριξη των επιχειρήσεων στην Δυτ. Μακεδονία, μέσα από τις δράσεις του έργου REBORN / INTERREG Europe που αφορά στην επιχειρηματικότητα 2ης ευκαιρίας,
καθώς και την υλοποίηση του προγράμματος  έγκαιρης προειδοποίησης, για την οποία έχει υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και της ΓΣΕΒΕ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας παρουσία των εταίρων της δράσης από ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης  και στελεχών του Περιφερειακού  Ταμείου Ανάπτυξης.
"Τα αποτελέσματα του ενός προγράμματος θα βοηθήσουν το άλλο", τόνισε ο υπεύθυνος του προγράμματος έγκαιρης προειδοποίησης της ΓΣΕΒΕ  Ηλίας Γεωργόπουλος. Μέσω του προγράμματος έγκαιρης προειδοποίησης μπορούν να υποστηριχθούν μέχρι και 50 επιχει-ρήσεις στην Δυτ. Μακεδονία, των οποίων τα αποτελέσματα θα τα πάρει το REBORN  για να τα επεξεργασθεί, αποτελώντας την βάση για την σχετική μελέτη που απαιτείται.
Στην ανάγκη υποστήριξης των επιχειρήσεων της περιοχής  και ιδιαίτερα όσων αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης-Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας  Παναγιώτης Κώττας, κάνοντας λόγο για το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να αξιοποιηθούν όλα τα υποστηρικτικά εργαλεία και "να αναγεννηθούν με μία δεύτερη ευκαιρία οι επιχειρήσεις αυτές".
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη,  στο πλαίσιο του 3ου  Διεθνούς  θεματικού  Εργαστηρίου  του έργου  REBORN και όπως επεσήμανε  ο  Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτ. Μακεδονίας Δημήτρης Μαυροματίδης, "επιχειρούνται συνέργειες μεταξύ των δύο προγραμμάτων και προβλέπεται συνάντηση-συνεργασία με το Επιμελητήριο (Ε.Β.Ε),  προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στην περιοχή, σε σχέση με τους στόχους του προγράμματος δεύτερης ευκαιρίας"
Να σημειωθεί ότι  το έργο REBORN του Interreg Europe υλοποιεί για λογαριασμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης. Το έργο καλείται να στηρίξει τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες που βρίσκονται σε διαδικασία πτώχευσης ή αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες και  υλοποιείται από 6 εταίρους σε 6 περιφέρειες της Ευρώπης, που εκτός της Δυτικής Μακεδονίας από την Ελλάδα, είναι οι  περιφέρειες από την Ιταλία,  την Ισπανία,  το Βέλγιο, την Ουγγαρία και την Πολωνία.



Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ